Balik cuti raya Cina hari tu, adalah aktiviti memBBQ di depan rumah. Yelah, nak ke Lata Lembik ke, Pulau Chekas ke, ataupun mana-mana air terjun kat Raub ni, tak selamat lagi. Air besar & deras pulak tu. Cari pasal lah kalau nak pegi bermandi-manda jugak kan?
Benda special atas BBQ - ikan kelah yang Atuk dapat dari Ulu Sungai hari tu. Best! Ikan kelah ni satu ysng spesel - sisik dia tak payah buang, sebab boleh dimakan sekali. Kalau di BBQ tu, sisik dia jadi rangup ala-ala crispy gitu. :D
Dapat makan kelah untuk BBQ dan dapat juga makan kijang. Uih, memang murah rezeki. :-)
Dapat makan kelah untuk BBQ dan dapat juga makan kijang. Uih, memang murah rezeki. :-)
Betul-betul makan besar tuuuu........
ReplyDelete@Pak Man,
ReplyDeleteada rezeki. Orang Asli dpt tangkap kijang & ada pula ikan kelah mati sebelum Bapak dpt jual. Dpt lah anak2 merasa. :)
nyum nyum..dah lama tak makan kijang..
ReplyDelete@zezebel,
ReplyDeleteapa lagi...kena lah cari dan berkenduri kijang. Hihi
Sedapnya.... best with sambal belacan!(droolX2)
ReplyDelete@Alice,
ReplyDeleteYou buat I lapar lah! Haha