Wednesday, June 18, 2008

Tukar Sport Rim dan Naik Komuter

Jadi alkisahnya sebab tayar pecah, dan sport rim tayar yang pecah tu kemek, Papa tukar 4 sekaligus sport rim dan juga tayar baru. Habis beriban jugak tuh, walalu hanya kereta kelisa sahaja.

Mama tanya takleh tukar satu sport rim sahaja ke? Papa kata nanti pelik sebab satu tak matching. Mama tanyalagi, salah ke? Hehehe kedekutlah Mama ni...

Adventure naik komuter pula, pagi oklah walau ada pengumuman ada masalah teknikal (komuter dan LRT memang banyak betullah masalah teknikal ni. Apa dia masalah teknikal pun Mama tak tau) tapi sebab Mama sengaja naik lambat, takdelah berasak-asak.

Balik kerja kena sabarlah pulak. Tren pertama yang lalu masa Mama tunggu di stesen, Mama tak dapat naik sebab terlampau penuh. Penuh di pintu, di tengah tu tak penuh pun. OKlah kot sebab tren berikutnya tu sampai lambat hanya 1 atau 2 minit dari masa yang tertera di papan pengumuman. Improve dari dulu, boleh delay sampai tak datang lansung ikut jadual kan? Yang penting, naik komuter tak jem. Kejap aja perjalanan sebenarnya dibandingkan naik kereta. Kalaulah on time, mesti lagi bagus. Yang berasak-asak tu takleh elaklah masa peak period kan...

Sekarang ni, kalaulah teksi tak asyik nak buat kerja senang charge penumpang RM10 untuk perjalanan tak sampai 5km kan bagus.... maklumlah, rumah kita tak ada bas masuk, bukan tak boleh jalan kaki tapi kadang-kadang penat malas nak jalan... tapi tak mahu juga kena taruk/tipu dgn pemandu teksi di stesen KTM Serdang tu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...