Saturday, May 10, 2008

Masak apa hari ini?

Takde apa yang istimewa hari ni, tapi nak juga mengarut kat blog ni.

Setelah dekat sebulan setengah balik dari bercuti tempoh hari, barulah Mama beli beras Sumo. Beras Calrose yang paling senang dalam banyak-banyak beras Jepun kat kedai. Bilas sekali aje, dan tak payah rendam beras. (Nak buat macam mana, Mama malas... heh heh. Kalau beras Hikari kena bila 4-5 kali dan kena rendam setengah jam. Taihen). Nak juga try beras Nishiki atau beras Iwate (apa nama penuh, lupa) tapi beras Nishiki harganya RM27 utk 2.5kg, dan beras Iwate tu harganya RM50. Pergh!

Plan hari ini, tengahari masak Salmon teriyaki dan malam masak sup kepala ikan jenahak. Besok, takde plan masak apa lagi. Keluar makan brunch utk Hari Ibu? Berangan aje la...

2 comments:

  1. kami baru je jumpa web ...beli beras tru internet...murah...hehe..30 kg 7000 yen..ada mahu..?? byk2 beras yg paling best..koshihikari or akita komachi...i like both

    ReplyDelete
  2. 30kg baru 7000yen. beras seludup ka? hehehe
    yang I tau kat sini, beras diedar under Edaran Komachi aje... huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...